Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Του Γιώργου Βαγενά

Ο άνθρωπος γεννήθηκε ελεύθερος και η ζωή του γένεται καλύτερη , όταν ζει σ’ ένα ελεύθερο περιβάλλον . Το πολυτιμότερο αγαθόν στον άνθρωπο είναι η ελευθερία . Η ελευθερία   είναι
η ανάγκη της ψυχής του ανθρώπου που ο άνθρωπος πρέπει να την διατηρεί με θέσεις και συνεχής προσπάθειες καθημερινά . Ένα ποίημα που χαρακτηρίζει την Ελευθερία είναι:
     Τα πουλιά κελαηδάνε, η φύση είναι κατάμορφη με λουλούδια πάντα υπάρχει ελευθερία , γαλήνη και ηρεμία.

  Οι μετανάστες τρέχουν να κρυφτούν και να γλιτώσουν από τους καταδιώκτες που θέλουν να τους διώξουν δεν υπάρχει ισοτιμία και ελευθερία σ’ αυτόν τον κόσμο .
 Μόνο η φύση μπορεί να καθησυχάσει τον άνθρωπο .
 Τζιτζίκια , χελιδόνια σπουργίτια κελαηδάνε όμορφα .
Οι μετανάστες μαζί μ’ όλους τους ανθρώπους να κάνουν ένα κύκλο συνεργασίας , με σκοπό την ελευθερία και αγάπη και την ισοτιμία σ’ ολόκληρο τον κόσμο …..!!!
Σκοπός της ελευθερίας είναι να συμφιλιωθούν όλοι οι άνθρωποι με σκοπό να υπάρχει ένας  κόσμος με ειρήνη . Η ελευθερία ανοίγει  τους ορίζοντες της σκέψεις και του νου, πλάθει σωστά την ψυχή και μεταμορφώνει τον άνθρωπο σε ένα χρήσιμο και ωφέλιμο άτομο της κοινωνίας , που αγωνίζεται για την κοινωνική πρόοδο.
     Η ελευθερία μαθαίνει τους ανθρώπους την πάλη και τον αγώνα για κάτι όμορφο και καλό .
      Η ελευθερία βοηθά ακόμα στη σωστή διαπαιδαγώγηση και διαμόρφωση των ατόμων . Οι διαφορές ιδέες  κυκλοφορούν ανάμεσα  στους ανθρώπους και διαμορφώνουν θετικά τον εσωτερικό τους κόσμο.    
    Κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει το δικαίωμα ελευθερίας και του λόγου στη ζωή του να  περνάει καλά καθημερινά  και να είναι ισότιμος  με τους γύρω τους αυτό πρέπει να το πετύχει με  την στήριξη όλων.     
Γενικά η ελευθερία σημαίνει να ενεργείς τόσο, ώστε να μην παραβιάζεις την ελευθερία του ανθρώπου. Ζω ελευθέρα σημαίνει  σκέφτομαι,  και δημιουργώ ελευθέρα καλλιεργώ το πνεύμα μου τους ορίζοντες μου, σέβομαι και τιμώ τους συνανθρώπους μου συνεργάζομαι και μοιράζομαι μαζί  τους τις έγνοιες της ζωής μου.  
Η ελευθερία δίνει την ελεύθερη σκέψη  άνθρωπο να φτιάχνει και να δημιουργεί τέχνες, γράμματα και να γίνεται καλύτερος και να δίνει τη δυνατότητα να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι με την προσπάθεια μας. Η ελευθερία χαρίζει στον άνθρωπο δύναμη, ελπίδα αποφασιστικότητα. Του δίνει τις δυνατότητες να γίνει σωστό και αξιόλογο μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Όπου υπάρχει ελευθερία, η ζωή κυλά απλά και ήσυχα με ηρεμία…          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου