ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ Α.Μ.Ε.Α. ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ

Της Στεφανίας Γκαραγκούνη

Συνεχώς βλέπουμε ρατσισμό γύρω μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν με στερεότυπα και είναι προκατειλημμένοι απέναντι σε ανθρώπους διαφορετικής φυλής, κατώτερης κοινωνικής
τάξης, σε άτομα με ειδικές ανάγκες. 
Αυτό συμβαίνει γιατί οι άνθρωποι φοβούνται την διαφορετικότητα, αλλά οφείλεται και στην έλλειψη παιδείας. Πολλές φορές, βλέπουμε μετανάστες που έρχονται στη χώρα μας, για μια καλύτερη ζωή, να αντιμετωπίζονται σχεδόν σαν κατώτερα όντα και να γίνονται θύματα απάτης στον εργασιακό τομέα.
Τα παιδιά των αλλοδαπών περιθωριοποιούνται στο σχολείο από τα υπόλοιπα παιδιά. Αυτή την απομόνωση και περιθωριοποίηση παρατηρούμε και σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Επίσης και στα άτομα που δεν διαθέτουν ιδιαίτερη οικονομική ευχέρεια. Αντιμετωπίζονται με αγενή και άκομψο τρόπο από άτομα που βρίσκονται σε υψηλότερες κοινωνικές τάξεις στην καθημερινότητα.
Η γνώμη μου είναι πως όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτου καταγωγής, θρησκείας, κοινωνικής τάξης κλπ. έχουν και αξίζουν ίσες ευκαιρίες. Όλοι οι άνθρωποι έχουν πλαστεί από τον ίδιο δημιουργό και όλα τα μειονεκτήματα και τα χαρίσματά τους, τους έχουν δοθεί για κάποιον λόγο. Άλλωστε ένας κόσμος δίχως διαφορετικότητα και πολυμορφία θα ήταν βαρετός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου