ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ – ΑΡΘΡΟ



Της Σοφίας Βαϊοπούλου

Καθημερινά εκατομμύρια παιδιά, κυρίως στις χώρες του τρίτου κόσμου, ζούν κάτω από εξαιρετικά άσχημες συνθήκες. Οι χώρες στις οποίες κατοικούν είναι
σε άσχημη οικονομική κατάσταση με αποτέλεσμα να μήν μπορούν να προσφέρουν στους λαούς τους τα κατάλληλα υλικά και πνευματικά αγαθά για μια αξιοπρεπή ζωή. 


Τα παιδιά αυτά λοιπόν, ζούν στην εξαθλίωση και κάτω από τα όρια της φτώχειας. Επιπλέον δεν είναι λίγες οι φορές που λόγω της ελλιπούς ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης καταλήγουν σε πολύ μικρή ηλικία στο θάνατο. Παράλληλα δεν έχουν ευκαιρίες, ελευθερίες και δικαιώματα, δεν μπορούν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους, διότι τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν καθημερινά, υπερβαίνουν την ανάγκη για εκπαίδευση, μόρφωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων που κάθε άνθρωπος κατέχει. Επιπροσθέτως, τα παιδιά αυτά νιώθουν μόνα και πολλές φορές αισθάνονται κατώτερα όντα αφού δεν μπορούν να έχουν δικαιώματα εργασίας, δεν μπορούν να παίξουν, να διαβάσουν, να κάνουν φίλους, να αγαπήσουν και να αγαπηθούν, να ονειρευτούν, να γελάσουν και να αναπτύξουν το πνευματικό τους επίπεδο.
Πέρα όμως από τα θέματα μόρφωσης και παιδείας, τα παιδιά αυτά, που θα μπορούσαν να είναι τα παιδιά του καθενός από εμάς δεν νιώθουν αγάπη, στοργή, προστασία και ασφάλεια αφού σε αρκετές περιπτώσεις οι γονείς τους ή γενικότερα οι δικοί τους άνθρωποι δεν είναι στη ζωή.
Γι' αυτό το λόγο λοιπόν θα πρέπει όλοι μας να κοιτάζουμε γύρω μας και να αναλογιστούμε τι θα μπορούσαμε εμείς να κάνουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο και να προσπαθήσουμε με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας, να προσφέρουμε μια καλύτερη ζωή σε όλα αυτά τα παιδιά που το έχουν ανάγκη και πραγματικά το αξίζουν!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου